Moldova, pe locul 4 în lume după numărul de medalii la vinurile rosé

Concours Mondial de Bruxelles — una dintre cele mai mari competiții de vinuri din lume a organizat, în acest an, în premieră, un concurs specializat exclusiv pe vinurile rosé, scrie finewine.md.

Competiția s-a desfășurat între 11-13 martie, în Valladolid, regiunea Castilla-y-Léon din Spania. Peste 1000 de probe din 23 de țări au fost analizate, „în orb”, de către un juriu internațional de experți. După numărul de medalii, Moldova, alături de Portugalia s-a clasat pe locul 4 în competiție, urmând Franța, Italia și Spania.

Este un rezultat impresionant, ținând că țările de pe primele trei locuri au înscris și un volum de vinuri net superior față de Moldova.

Două vinuri din Moldova au luat cea mai mare distincție a competiției — Grand Gold Medal — care se acordă la un consens al juraților de peste 92 de puncte.

Alte cinci vinuri moldovenești au primat medalia de aur.

Iar restul, majoritatea vinurilor, au obținut medalii de argint. La acest concurs medalia de bronz nu există, iar premiile se acordă pentru cel mult o treime de vinuri în concurs.

Titlul de cel mai bun rosé în competiție a fost atribuit unui vin din Franța. Cehia a câștigat cu cel mai bun rose demisec, iar România s-a impus cu cel mai bun spumant roze.