Ce trebuie să știi despre ceaiul din muguri de la arbuști sălbatici

„Ya Bao” este o productie aparte de ceai alb, realizat in intregime din muguri fragezi si tineri culesi manual din arbori de ceai stravechi, arbori salbatici care cresc la granita de vest a Yunnanului, China, la altitudini de circa 1.500 de metri.

Culesul mugurilor trebuie sa se realizeze cu multa grija, pentru a permite plantei dezvoltarea. Acestia se culeg la finalul iernii/inceputul primaverii si apoi se usuca la soare, fara zdrobire, pentru a elimina orice umiditate, ceea ce duce la o aroma unica si provocatoare asemanatoare cu ceaiul alb si ceaiul Pu-erh.

Exista mai multe varietati de Ya Bao, in functie de tipul de planta de la care provin. De exemplu, mugurii Ya Bao se pot obtine din: Camellia Sinensis var. sinensis, Camellia Sinensis var. assamica, Camellia Crassicolumna sau Camellia Taliensis (muguri mov). Toate acestea difera prin gust, culoare si proprietati chimice in ceea ce priveste nivelul de cafeina, teobromina si antioxidanti.

Ceaiul Ya Bao are un gust dulceag, cu note discrete de flori de primavara, de vanilie, pin, rozmarin si caprifoi. Totodata, trebuie sa mai stii ca in China, acest ceai este mai apreciat pe masura ce “imbatraneste”, deoarece devine mai gustos si mai bogat in proprietati.

Atunci cand este preparat, ceaiul capata o culoare de sampanie scumpa! In plus, partea excelenta la Ya Bao este aceea ca nu il poti infuza gresit. Poti lasa mugurii oricat in apa calda, iar ceaiul nu va deveni amar sau astringent.

Pe langa gustul minunat, ceaiul Ya Bao ofera si beneficii uimitoare pentru sanatate. Acesta are efect anti-imbatranire asupra intregului organism, ajuta la eliminarea toxinelor, imbunatateste digestia si este un remediu excelent pentru pierderea in greutate.