(VIDEO) China: o clădire cu 10 etaje poate fi construită într-o zi?!

0 206

Pe măsură ce numărul cazurilor raportate de sindrom respirator asemănător gripei s-a răspândit în China în ianuarie 2020, guvernul chinez a răspuns construind un spital dedicat în puțin peste o săptămână. Construit prin utilizarea unor elemente prefabricate, spitalul de 25.000 de metri pătrați a fost considerat o minune tehnică în fața unei urgențe de sănătate.

 

Acum, o companie de construcții din China duce construcția rapidă la un alt nivel, construind spații de locuit în aproape o zi.

 

Compania din spatele construcției rapide, Broad Group, este o întreprindere de producție privată cu sediul în Changsa, în provincia Hunan din China. De la înființarea sa în 1988, compania sa concentrat în mare parte pe sistemele de aer condiționat și aer curat. În 2009, compania a susținut că a inovat un material de construcție revoluționar numit „B-CORE Slab”. Materialul este fabricat din oțel inoxidabil, care oferă un mod durabil și rentabil de a face clădiri.

 

Potrivit companiei, placa sa B-CORE care trece printr-un proces de lipire a cuprului la 1.100 grade Celsius are o greutate ultra-ușoară, dar foarte puternică, la fel ca panourile folosite pe navele spațiale.

 

Cu B-Core în centrul procesului său de construcție, compania și-a propus să fabrice structuri prefabricate care ar putea fi asamblate la fața locului pentru o construcție rapidă. Toate prefabricările se fac în dimensiunile stricte de 12,19 m pentru lungime, lățime de 2,44 m și înălțime de 3 m. Acest lucru permite fiecărui modul să se plieze și să asume forma unui container standard care poate fi transportat pe un camion sau pe nave către orice destinație globală.

 

Odată la fața locului, modulele trebuie pur și simplu să fie despachetate și asamblate cu șuruburi.

După cum se vede în videoclip, spațiile interioare din clădire sunt fără coloane și vin cu toate componentele spațiilor de locuit bune, inclusiv ferestre largi și balcoane. Interesant este faptul că poziția acestor fitinguri poate fi schimbată chiar și după asamblarea clădirii, susține compania.

 

Asamblarea efectuată cu trei macarale a durat peste 28 de ore pentru a fi finalizată, dar a avut nevoie de foarte puține lucrări dincolo de aceasta, deoarece pardoseala interioară, pereții, armăturile electrice au fost finalizate în prealabil. Odată ce apa și electricitatea au început să curgă, clădirea a devenit un spațiu locativ instantaneu. Compania susține, de asemenea, că tehnologia sa de construcție și materialele de înaltă calitate fac clădirea de până la 20 de ori mai eficientă decât clădirile convenționale, făcându-le mai economice și mai durabile.

 

Clădirea este rezistentă la cutremure și la taifun, iar conceptul poate fi aplicat atât spațiilor de birouri, cât și clădirilor rezidențiale cu o înălțime de până la 200 de etaje, spune compania.

 

Construcțiile prefabricate nu sunt cu totul un concept nou. Conceptul a ajutat țările să se reconstruiască după devastarea celui de-al doilea război mondial. Acum, se pare că revine ca o opțiune durabilă și rapidă.

 

Sursa informației: https://interestingengineering.com/rome-wasnt-built-in-a-day-but-a-10-story-building-can-be