Tot mai multe țări recurg la vaccinarea generală obligatorie. „Pedeapsă” pentru cei nevaccinați!

0 158

Guvernul grec conservator (Noua Democrație, PPE) a admis vaccinare obligatorie pentru toți, permițând ministrului sănătății să extindă categoriile de profesii în care se poate impune vaccinarea obligatorie, relatează EURACTIV.

 

Noile puteri acordate ministrului sănătății au fost introduse sub forma unui amendament de ultim moment într-un proiect de lege, surprinzând partidele de opoziție.

Vaccinarea obligatorie a fost impusă până acum pentru lucrătorii din sectorul sănătății și casele de îngrijire medicală. Dacă un lucrător în domeniul sănătății refuză să se vaccineze, va fi suspendat temporar de la locul de muncă și înlocuit.

Conform cifrelor ECDC, în Grecia, 61,1% din populație a luat prima doză și 51,7% este complet vaccinat.

Măsura a atras criticile principalului partid de poziție, Syriza, care a acuzat guvernul că a adoptat o abordare „de pedeapsă” pentru cei nevaccinați, fără discuții prealabile între toate părțile cu privire la această chestiune.

În schimb, opoziția a cerut guvernului să sensibilizeze știința și vaccinurile pentru a convinge oamenii să se vaccineze.

Între timp, oamenii care se declară anti-vaccin au organizat, săptămâna aceasta, încă o demonstrație masivă la Atena, care s-a încheiat cu ciocniri cu poliția. Protestatarii s-au alăturat susținătorilor partidului neo-nazist Golden Dawn, calificat recent de o instanță drept „organizație criminală”.