Industria alimentară pe timp de criză: business-uri profitabile și nu prea

În iunie 2022, industria alimentară a înregistrat o creștere a producției cu 28,4%, comparativ cu iunie 2021. Creșteri substanțiale s-au înregistrat la activitățile:

  • fabricarea uleiurilor și grăsimilor vegetale și animale – de 5,2 ori
  • prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor – cu 27,4%
  • producția, prelucrarea și conservarea cărnii și a produselor din carne – cu 14,7%

În același timp, s-au înregistrat descreșteri ale producției industriale la:

  • fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor cu 40,8%
  • fabricarea altor produse alimentare (inclusiv zahărul) – cu 15,6%
  • prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor – cu 11,5%
  • fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase – cu 8,3%
  • fabricarea produselor lactate – cu 3,3%

Datele au fost publicate de Biroul Național de Statistică.