FOTO. VIDEO/ Zeci de sticle de plastic, aruncate de participanții la Maratonul Chișinău

Mai multe sticle de plastic au fost aruncate de participanții la Maratonul Chișinău pe traseu. Imagini în acest sens au fost publicate de Igor Hîncu pe o rețea de socializare. În replică, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, care este unul dintre participanți a precizat că voluntarii au strâns sticlele după eveniment, scrie ecopresa.md.

„Noi, oamenii care practicăm sportul şi stilul sănătos de viață, am conștientizat și regândit obiceiurile de consum și am început să facem tranziția spre alternative sustenabile, care de altfel sunt la îndemâna oricui (am întâlnit pe traseu mulți alergători care îşi cărau sticla reutilizabilă cu apă). În ciuda rugăminților şi postărilor venite din partea activiştilor de mediu și a nevoii urgente de a ne regândi relația cu mediul și obiceiurile de consum, Sporter.md continuă să aducă la evenimentele sale cantități uriașe de produse din plastic de unică folosință și, chiar mai mult, să le ofere gratuit… Sporter trebuie să își asume responsabilitatea unei schimbări fundamentale. Înainte de orice, e nevoie să oprească promovarea şi utilizarea plasticului de unică folosință şi să utilizeze materiale sustenabile, prietenoase cu mediul!”, a scris Hîncu pe o rețea de socializare publicând imagini video și foto în acest sens.

În timp ce organizatorii nu au venit cu nicio reacție la subiect, unul dintre participanți, deputatul Dumitru Alaiba, susține că pet-urile au fost strânse ulterior de voluntari. „Eu am alergat printre ultimii. Pe traseu erau zeci de voluntari care strângeau toate PET-urile. Asta sigur. Doar că nu au fost fotografiați, că fotografii plecaseră spre linia de finiș. Acum de ce nu scriu despre faptul că au grija de chestia asta este altă întrebare”, a scris Alaiba.

Precizăm că în acest weekend la Chișinău s-a desfășurat o nouă ediție a Maratonul Internaţional din Chişinău.