Din 1 septembrie, vor crește salariile, dar nu la toți

Din luna septembrie, salariile din sectorul public vor fi majorate cu circa 6%. Scopul este să fie mărite salariile pentru cei care au venituri mai mici, a declarat prim-ministrul Natalia Gavrilița, la postul public de radio:

„În luna septembrie vom veni cu câteva măsuri extraordinare, care nu sunt în calendarul obișnuit al creșterii salariilor și pensiilor. În primul rând vom veni și cu o anumită creștere de salarii în sectorul public, dar vom veni și cu ajutor salarial unic pentru a ajuta oamenii să facă față la aceste prețuri crescânde. Este vorba de o sumă de trei mii de lei ajutor unic în sectorul public pentru cei care au salariu mai mic de 15 mii de lei”, a declarat șefa Executivului.

Totodată, va fi oferit ajutor și pentru pensionari: „Vom acorda 1500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de cinci mii de lei. Vom veni cu un ajutor pentru copii. Vom crește alocația până la o mie de lei pe lună. Vom veni și în ajutorul antreprenorilor cu compensarea creșterii ratelor de dobândă. Apropo, aceasta este încă un element să asigure agenții economici și să ne asigurăm că avem locuri de muncă pe de altă parte este o măsură să tempereze creșterea prețurilor pentru că luând credite mai scumpe antreprenorii transferă în creșterea prețului producției”, a mai spus Natalia Gavrilița.