Cât costă un an de studii într-un liceu privat din Chișinău

0 1.099

Aproape în fiecare curte din Chișinău există o școală, un liceu. Dar nu toți părinții dau preferință instituțiilor tradiționale de stat. Dacă vă gândiți să alegeți un liceu privat pentru copil, înainte de toate analizați avantajele și dezavantajele unei asemenea forme de învățământ scriefamilia.md

Deși, trebuie să înțelegeți că liceele sunt diferite. Nu pentru fiecare sunt caracteristice avantajele și dezavantajele enumerate anterior, prin urmare trebuie întâi de toate să studiați atent o instituție concretă.

Liceul „ELITEX”

Instituția de Învățământ Privat Liceul „ELITEX” activează de 19 ani și are în gestiune grădiniță și liceu. Liceul cuprinde toate treptele de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Liceul dispune de clase tehnice dotate, laborator de fizică, chimie, biologie, educație tehnologică, geografie, istorie, limbi străine, sală de sport și dans, dar și de o curte spațioasă și bine amenajată. În clasă sunt circa opt elevi (maxim 16 persoane), fiecare dispune de bancă aparte.

Prețuri: taxa anuală pentru instruire este de 1 200 de euro, jumătate din această sumă se achită la încheierea contractului și a doua jumătate în luna august (până a începe semestrul I). Prânzul costă 35 de lei pe zi. Plată pentru înregistrare nu se prevede.

Școala Internațională Heritage

Școala Internațională Heritage este o instituție de învățământ modernă de ciclu complet: cursuri pentru preșcolari, clase primare, gimnaziu și liceu. Instituția și-a început activitatea în toamna anului 2017 și este singura Școală Cambridge din Moldova.

Prețuri: taxele percepute pentru elevii claselor liceale, ai căror părinţi sau reprezentanţi legali au cetăţenia Republicii Moldova, sunt de 6 325 de euro, iar plata de înregistrare este de 350 de euro. Pentru elevii străini școlarizarea este la preț de 11 000 de euro, iar plata de înregistrare – 450 de euro.

Liceul „Da Vinci”

Liceul este situat într-o curte de 1,3 hectare și dispune de câteva terenuri amenajate pentru fotbal, baschet, volei, tenis de câmp, pistă de ciclism și skateboarding, iar pentru sezonul rece al anului este prevăzut un teren pentru amenajarea patinoarului.

Prețuri: taxa pentru școlarizare este de 5 200 de euro.

AGORA - DaVinci - un liceu al viitorului, creat în prezent

Liceul de Limbi Moderne și Management

Liceul privat a fost fondat în anul 1996. În clasă sunt 16-18 elevi, în cadrul lecțiilor de limbi moderne, elevii sunt împărțite în două grupe egale. Limba engleză este studiată din clasa întâi, a doua limbă străină (franceza sau germana) — din clasa a treia. În clasele de liceu (10-12) — este studiat managementul.

Prețul: 50 000 de lei (dacă se achită integral până la 26 august) sau 52 000 de lei (dacă se achită în rate, 10 tranșe egale).

De ce să-ți înmatriculezi copilul la Liceul de Limbi Moderne şi Management?  | Unica.md

Liceul Teoretic Orizont (Durlești)

Liceul Teoretic „Orizont” din or. Chișinău a fost înființat în 1994. Este o instituție de învățământ ce dispune de mai multe filiale. În cadrul liceului, se studiază limba engleză, iar elevii sunt pregătiți pentru susținerea examenelor Cambridge, TOEFEL, IELTS și altele. De asemenea, în liceu se mai studiază limba germană și limba turcă.

Prețul: pentru anul de studii 2021-2022, taxa de înregistrare este de 200 de euro, iar școlarizarea – 2 800 de euro/an.

Liceul Teoretic Orizont | LinkedIn

Liceul Columna

Una dintre primele instituții de învățământ privat din Chișinău care a obținut acreditarea Ministerului Educației din Republica Moldova (2004). Liceul Columna nu are taxă de înmatriculare, ci doar taxa pentru un an de studii, care se achită fie integral la încheierea contractului de studii, fie în rate pe parcursul anului școlar.

Prețul: pentru anul de studii 2021-2022, taxa de școlarizare este de 1 500 de euro (primul an se achită integral). Taxă de înregistrare nu se prevede.

Ce licee private există în Chișinău și care sunt taxele pentru un an de  studii - Dumitru Ciorici

Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”

Aici elevii pot frecventa cercurile de gimnastică artistică, dansuri, ore de chimie și matematică, sau alte activități extracurriculare.

Prețul: înmatricularea se realizează pe baza unui concurs organizat. Taxa de școlarizare este de 1 800 de euro pe an sau 200 de euro pe lună, iar taxa de înregistrare este de 500 de lei. Pachetul alimentar (prânzul) se achită separat, în limita a 50 lei/zi.

Prometeu-Prim, Liceul Experimental de Creativitate și Inventică | Mamaplus

Liceul „Socrate”

Liceul privat propune instruirea copiilor în clasele 1-12. Chiar din clasa întâi copiii învață informatica și limbile străine. Numărul elevilor într-o clasă este de 13-15 persoane (maxim 20).

Prețuri: administrația insituției de învățământ nu a răspuns la solicitarea noastră în privința taxelor pentru școlarizare. În 2019, acestea erau de 1 200 de euro pentru un an de studii.

VIDEO/ Învățătoarea agresivă de la liceul „Socrate” a scris cerere de  demisie. De mâine, elevii vor fi instruiți de un alt dascăl – TV8.md

Liceul „Moldo-Finlandez”

Din clasa 10-a se desfășoară programe de introducere în antreprenoriat, diverse cluburi: engleză începători, germană, italiană, robotică/programare/microprocesoare. Ore de pregătire pentru bacalaureat. Secții sportive accesibile: gimnastica de agrement, ritmică, șah, tenis, crossfit.

Liceul are doar profil real, iar în acest sens există un examen de admitere la matematică. De asemenea, admiterea i-a în calcul și nota la matematică abținută în gimnaziu.

Prețuri: 1 909 euro pentru un an de zile (aproximativ 200 de euro lunar). Dacă taxa anuală se achită integral, atunci se prevede o reducere de 164 de euro, iar suma finală în acest caz va fi de 1 745 de euro anual. De asemenea, se prevede și prânz cu 45 de lei pe zi (aici se include și transportul până la liceu și înapoi). Plată de înregistrare nu se prevede.

foto, video) Practici finlandeze într-o școală de top din Chișinău - #diez

Liceul „Litterarum”

Liceu cu profil juridic. Clase cu număr redus de elevi, abordare individuală a fiecărui copil. Activități suplimentare: bazin, șah, dansuri etc. Limba engleză este sudiată din clasa a doua, a doua limbă străină e la alegere (limba franceză sau germana). Atenție sporită se acordă evenimentelor culturale — sărbătorilor, concursurilor, concertelor.

Prețuri: administrația insituției de învățământ nu a răspuns la solicitarea noastră în privința taxelor pentru școlarizare. În 2019, taxa de înmatriculare era de 8 500 de lei, iar școlarizarea de 18 000 de lei.

Primaria Orasului Codru

Liceul Teoretic European

Liceul Teoretic European a fost fondat de către Universitatea de Studii Europene din Moldova. Instruirea are loc în limba română și rusă, fiind posibil studiul seral, cu frecvență redusă și cel la distanță.

Prețuri: taxa de școlarizare, studiile la zi sunt de 15 000 de lei, iar cele serale – 8 000 de lei.

Ce licee private există în Chișinău și care sunt taxele pentru un an de  studii - Dumitru Ciorici

Liceul Waldorf

Liceu Teoretic Experimental „Waldorf” cu pedagogie alternativă bazată pe principiile pedagogice elaborate de Rudolf Steiner (1861-1925). Forma de proprietate — de stat, însă pentru studierea în acest centru, este necesar să fie achitată o plată suplimentară.

Prețul: „Școala Waldorf se ghidează după principilul libertății și al fraternității, nimeni nimănui nu-i dictează, aceasta este valabil și pentru plată. Părinții trebuie singuri să înțeleagă că bunăstarea școlii depinde de ei, de capacitatea lor de a sacrifica. După posibilitate, fiecare familie ajută școala”, menționează reprezentanții instituției de învățământ.

Альтернативное образование в Молдове может существовать только в рамках  общей учебной программы | IPN

Liceul teoretic „Pro Succes”

La momentul de față, în acest liceu își fac studiile peste 200 elevi. Ei au posibilitatea de a studia 2 limbi străine (engleza și franceza). De asemenea, sunt desfășurate o mulțime de activități extrașcolare, cercuri de interese din diferite direcții. În cadrul liceului este program prelungit de studii. Teritoriul este supravegheat.

Prețul: administrația insituției de învățământ nu a răspuns la solicitarea noastră în privința taxelor pentru școlarizare.