Animale cu statut juridic – 3 ani de închisoare pentru abuzul și abandonarea lor

0 50

Persoanele abuzatoare de animale și cei care abandonează animalele de companie vor fi în curând pedepsiți mai aspru, deoarece Coreea de Sud intenționează să-și modifice codul civil pentru a acorda statut legal animalelor, Choung Jae-min, directorul general al ministerului justiției de consilier juridic, a declarat pentru Reuters într-un interviu.

 

Amendamentul, care trebuie încă aprobat de parlament, probabil în următoarea sesiune ordinară din septembrie, ar face din Coreea de Sud una dintre câteva țări care recunoaște animalele ca ființe, cu drept la protecție, bunăstare sporită și respect pentru viață.

 

Impulsul pentru modificare vine ca numărul de cazuri de abuz de animale a crescut la 914 în 2019 de la 69 în 2010, au arătat datele publicate de un birou legiuitor, iar populația care deține animale de companie a crescut la peste 10 milioane de persoane în țară.

 

Legea privind protecția animalelor din Coreea de Sud prevede că oricine abuzează sau este crud față de animale poate fi condamnat la maximum trei ani de închisoare sau amendat cu 30 de milioane de won (25.494 dolari), dar standardele pentru a decide sancțiunile au fost scăzute, deoarece animalele sunt tratate ca obiecte în cadrul sistemului legal actual, a spus Choung.

 

Odată ce Legea civilă declară că animalele nu mai sunt doar lucruri, judecătorii și procurorii vor avea mai multe opțiuni la stabilirea sentințelor, a spus el.

 

Propunerea s-a confruntat cu scepticismul Asociației Korea Pet Industry Retail, care a subliniat că există deja legi în vigoare pentru protejarea animalelor.

 

Este probabil ca amendamentul să fie adoptat, a declarat parlamentarul Park Hong-keun, care conduce grupul parlamentar pentru bunăstarea animalelor, deoarece există un consens social larg răspândit că animalele ar trebui protejate și respectate ca ființe vii care coexistă în armonie cu oamenii.

 

Grupurile pentru drepturile animalelor au salutat planul ministerului justiției, solicitând în același timp sancțiuni mai stricte pentru cei care abandonează sau torturează animale, precum și interzicerea cărnii de câine.

 

În ciuda unei ușoare scăderi anul trecut, abandonul animalelor a crescut la 130.401 în 2020 de la 89.732 de cazuri în 2016, a declarat Agenția pentru Carantină a Animalelor și Plantelor.