ZooProfiDay, seminar dedicat fermierilor și experților din sectorul zootehnic

Obținerea produselor de origine animală, sigure pentru consumul uman, precum și ultimele tendințe de utilizarea a furajelor și aditivilor alimentari pentru păsări și suine au fost discutate în cadrului celei de-a III-a ediție a seminarului „ZooProfiDay”. La evenimentul, din acest an, organizat de compania „Mărculești-Combi”, au fost invitați experți în zootehnie din Germania.

Andrei TĂBĂCARU, director comercial „Mărculești-Combi”: „Considerăm un eveniment foarte important, pentru că în ultima perioadă, crescătorii de animale, ne confruntăm cu multe provocări de țin și de domeniul sănătății, și de domeniul securității, în general al statului, și siguranței alimentare. Din acest motiv, în fiecare an, invităm specialiști de peste hotare care pot să împărtășească cu noi experiența. Noi putem să le oferim întrebări importante.”

În cadrul evenimentului au fost organizate două ateliere. Este vorba despre păsări și suine, unde experții au prezentat cele mai actuale informații din sector.

Alfons HESEKER, product manager „Miavita”: „La acest seminar, am prezentat cum să îmbunătățim eficiența producției de porci și de păsări. De asemenea, cum să sporim fertilitatea sănătății și, desigur, să utilizăm mai puțin antibiotic în producția animală pentru a oferi fermierilor o idee despre cum să producă într-un mod mai superior al producției animale.”

Jacob MULLER, manager vânzări „Miavita”: „Astăzi am vorbit despre cum trebuie să începi creșterea puilor. Mai exact, cum să le plasezi după incubator în încăpere, la ce să atragi atenția. Toate aceste aspecte importante au fost discutate astăzi și prezentate în exemple practice, pentru ca, în final, asta să ajute fermierii noștri să gestioneze mai eficient munca în gospodărie.” 

Klara  SCHMITZ, specialist suport tehnic „Miavita”: „Astăzi am avut o discuție despre nutriția animalelor în creșterea puilor și ne-am concentrat mult pe modul în care susținem stomacul și intestinele puiului pentru a îmbunătăți creșterea și a avea un început optim pentru pui, cu accentul principal pe acizii organici.”

La rândul lor, fermierii care au participat la seminar spun că au reușit să obțină multe informații utile pe care le vor implementa în gospodărie.

Decizia de a organiza astfel de evenimente a fost salutată și de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. În acest context, secretarul de stat al instituției, Iurie SCRIPNIC a declarat că autoritățile vor continua să ofere un sprijin constant sectorului zootehnic din țara noastră.

Compania „Mărculești-Combi” produce de peste 40 de ani o gamă largă de furaje și aditivi pentru hrana animalelor pentru a răspunde nevoilor crescătorilor de animale din Republica Moldova.