Unt fără lapte, produs de o companie americană

O companie americană a reușit să producă unt alternativ, fără lapte. Start-up-ul din SUA a anunțat că este în curs de a obține aprobare de comercializare pentru noile alternative la unt, înghețată, cașcaval și lapte, care ar avea același gust ca cele produse cu ajutorul animalelor. Acest lucru ar reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră, scrie agrointel.ro.

Reprezentanții au spus că produsele vor avea o amprentă de carbon semnificativ mai mică decât cele din producția animală. Aceștia susțin că ultimele rezultate imită gustul untului tradițional.

BILL GATES, blog: „Ideea de a trece la grăsimi și uleiuri produse în laborator ar putea părea stranie la început, însă potențialul lor de a reduce amprenta de carbon este imens. Valorificând tehnologiile și procesele verificate, suntem cu un pas mai aproape de a ne atinge obiectivele de climă. ”

Totodată, compania lucrează la obținerea unei confirmări privind comercializarea untului.

KATHLEEN ALEXANDER, director executiv : „În prezent, suntem în etapa pre-comercială și lucrăm la obținerea aprobării pentru a putea vinde untul. Nu ne așteptăm să înaintăm cu procesul până în 2025”

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, efectivele industriale de animale, care sunt folosite pentru întreaga producție de carne și lapte, produc 14,5 la sută din producția globală de gaze cu efect de seră.