Un preparat costisitor îi poate salva viața lui Martin

Dimineața – gimnastică, iar ziua – la bazin. Om ocupat, deși este încă mic. Are un viitor mare în față, v-ați putea gândi, așa cum au crezut și părinții băiețelului…

„Prima lună, eram în al șaptelea cer de fericire, el fiind primul copil, noi învățam ceva nou. Nu ne puteam sătură să-l privim.”

Margarita Vulpe, mama lui Martin

În a doua lună de viață însă, au apărut unele schimbări. Iar mai târziu, părinții au aflat că Martin e bolnav.

Cu atrofie musculară a coloanei vertebrale se naște unul din 50 de oameni, dar mutația în genetica copilului se produce doar dacă această genă se întâlnește la ambii părinți. Șansele că pruncul se va naște sănătos sunt de 75%. Martin însă, s-a pomenit în celelalte 25%.

„Desigur că tot stresul și șocul pe care l-am avut noi, ca părinți tineri, care au primul copil și cel mai așteptat, e de nedescris, mai ales când vezi pe internet și citești despre acest diagnostic, că copii fără tratament nu trăiesc până la doi ani.”

Margarita Vulpe, mama lui Martin

Pentru Martin, plimbările sunt consultațiile la medic. Prietenii și cunoscuții familiei încă nu l-au văzut. Această izolare este unica modalitate de a-l proteja de răceală.

„El nu poate ține cu mânuțele niciun obiect greu, nici măcar jucăriile pe care le țin copii de vârsta lui. Pentru el, jucărie e un șervețel, ceva ce e practic fără greutate.”

Margarita Vulpe, mama lui Martin

Martin are abia patru luni. În asemenea cazuri, doctorii nu-i dau șanse mai mult de doi ani. Însă părinții nu pot să se împace cu gândul, mai ales că există tratament pentru această afecțiune.

„Atrofia musculară a coloanei vertebrale este diagnosticată la o vârstă fragedă, copilul având doar trei luni. Dacă se vor găsi repede finanțe pentru preparatul ce tratează maladia, atunci micul pacient are toate șansele ca viitorul lui să fie deplin.”

Prețul pentru viața copilului e de-a dreptul astronomic.

„Noi avem nevoie de 150.343.750 ruble aceasta este suma oficială pentru preparat pe teritoriul Rusiei pe termenul de acest an.”

Injectarea preparatului care îi poate salva viața trebuie făcută în următoarele două luni, termeni restrânși pentru situația gravă în care se află.

Cei care doresc să-l ajute pe Martin să trăiască, o pot face transferând bani pe contul bancar al familiei sau pe numărul cardului: 5574 8402 6849 1382, sau pe contul bancar: 2259A5497721.