Toate produsele autohtone la o expoziție din domeniu

Pregătirile pentru cea de-a XX-a ediții a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2023, cu genericul ”Fabricat în Moldova, fabricat pentru tine”, sunt în plină desfășurare. Despre noutățile din cadrul evenimentului a vorbit Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț a Republicii Moldova în cadrul unei conferințe de presă.

Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie: ”Oferim agenților economici din Republica Moldova, doua pavilioane a centrului expozițional Moldexpo, pentru a se expune cu produce fabricate în Moldova, din diferite domenii. Vreau să vă informez că, practic cele două pavilioane ale centrului expozițional sunt pline. Interesul este unul foarte mare. Avem circa 350 de companii înregistrate. Noutatea acestui an este standul comun al companiilor italiene, care au investit în Republica Moldova.”

Francesco Sanna, reprezentantul Camerei de Comerț moldo-italiană, consideră Republica Moldova o țară cu perspective mari, iar instutuția pe care o reprezintă a contribuit la înregistrarea întreprinderilor noi, care oferă aproximativ 15 000 de locuri de muncă.

Francesco Sanna, reprezentant Camera de Comerț moldo-italiană: ”Ca Cameră de Comerț, pot să vă spun că am adus în acest an aproximativ 300 de întreprinderi cu capital italian, sau în unele cazuri cu capital mixt. Astăzi, avem în Moldova înregistrate aproximativ 1400 de întreprinderi care activează.”

Rodica CRUDU, vicepreședinte, Organizația pentru Dezvoltarea Antrprenoriatului: ”ODA vine să susțină și să dea stimulente în plus pentru IMM-uri să participe la această expoziție, și anume prin „Programul de promovare a participării agenților economici la târguri și expoziții”, care are drept obiectiv oferirea subvențiilor de participare. Acest program a fost lansat în anul 2012, iar conform prevederilor, companiile participante la expoziții pot beneficia de 100% compensare din taxa de participare, ori aceasta nu poate depăși suma de 3 000 de lei. ODA subvenționează, de asemenea, 50% din costul spațiului expozițional, dar nu mai mult de 5 000 de lei.” 

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2023 este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, iar AGRO TV este partener media.