Tehnologiile aplicate la cultivarea legumelor în câmp deschis

Legumicultura este o ramură unde în ultimii ani se investește mult grație susținerii din partea statului. Accent se pune pe cultivarea zarzavaturilor în sol protejat, deși unii agricultori continuă să crească legume și în sol deschis. Este și cazul lui Ion Barancean din satul Tochile Răducani, raionul Leova. care cultivă legume atît în sol protejat cît și în cîmp deschis. Cea mai mare suprafață de legume din raion este anume în gospodăria fermierului de la Tochile Răducani. Pentru a-și împărtăși experiența în domeniu cu alți producători din raion, Agenția Națională de Dezvoltare Rurală ACSA, Serviciul de Extensiune Rurală și Direcția Agricultură raională Agricultură și Alimentație au organizat Ziua cîmpului în sectorul cultivării legumelor în cîmp deschis. Zeci de producători interesați de acest domeniu s-au familiarizat cu starea actuală din ramură și perspectivele dezvoltării legumiculturii în raionul Leova.Toate acestea au fost prezentate de Nicolae Tomșa, șeful Direcției Agricultură, Alimentație, Relații Funciare și Cadastru.