Spitalele din Chișinău rămân în continuare arhipline

Instituțiile medicale din Chișinău rămân în continuare arhipline din cauza internărilor cu pneumonii și bronhopneumonii în rândurile copiilor și adulților, deși săptămâna trecută s-a înregistrat o scădere ușoară a acestor cazuri. Precizările au fost făcute de șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan.

VLADIMIR BOLOCAN, șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială: „În sfârșit am început să înregistrăm ușoare scăderi la capitolul internări în spitalele municipale cu diagnosticul de pneumonie și bronhopneumonii, atât în rândul adulților cât și a copiilor. Dar pașii care au fost înregistrați ne sugerează cam în trei săptămâni maxim, spitalele de la calificativul arhipline, vor reveni la calificativul pline și activitate normală.

Între timp, potrivit acestuia, se constată o creștere a traumatismelor în rândul copiilor. Oficialul a îndemnat părinții să fie mai prudenți.

VLADIMIR BOLOCAN, șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială: „Este nevoie de a avea grijă de copii și de a preîntâmpina traumatismele în rândul copiilor. O cauză ar fi că în timpul jocurilor copiii sunt destul de entuziasmați și uită de propria siguranță și acest lucru ar trebuie să cadă pe umerii supraveghetorii. Părinții trebuie să discute cu copiii cu privire la măsurile de siguranță întreprinse în timpul jocurilor, deoarece traumatismele sunt la nivel destul de înalt.”

Vladimir Bolocan a mai spus că riscul infecțiilor respiratorii rămâne înalt în continuare și recomandă cetățenilor să evite autotratamentul.