Semințe de legume, tuberculi de cartofi pentru sămânță și furaje pentru bovine pentru persoanele vulnerabile

Persoanele vulnerabile din peste 600 de localități care cultivă terenuri sau au la întreținerea animale vor primi în această primăvară semințe de legume, tuberculi de cartofi pentru sămânță și furaje pentru bovine.

Suma se ridică la aproximativ 1 milion de dolari SUA și sunt sunt finanțate de două proiecte implementate de FAO, finanțate de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, unitatea operațională a Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, Guvernul Japoniei și Guvernul Elveției.

Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, aproape 2 500 de familii care dețin de la una la cinci vaci vor primi câte 400 de kg de furaj pentru animale.
De asemenea, 12 mii de beneficiari vulnerabili din Soroca, Hîncești, Orhei, Cantemir Rîșcani, Florești, Edineț și Drochia vor primi seturi de semințe de legume:
În cinci raioane vor fi distribuiți tuberculi de cartofi: Orhei, Cantemir, Ștefan Vodă, Edineț și Rîșcani; iar patru raioane vor primi furaje pentru animale: Cimișlia, Fălești, Ștefan Vodă și Șoldănești. Seturile de semințe de legume vor fi distribuite în luna februarie, la începutul sezonului de plantare.

Planificat pentru cultivare la scară mică, fiecare set acoperă producția de legume în sere cu suprafețe de la 50 la 1 000 de metri pătrați și include o selecție de semințe de roșii și castraveți, îngrășăminte, difuzoare de feromoni și tăvi celulare pentru producția de răsaduri. Adițional, aproape 8 000 de gospodării vor primi câte 50 de kg de tuberculi de cartofi pentru sămânță, suficienți pentru a acoperi o suprafață de 200 de metri pătrați.