Revine arșița! Meteorologii prognozează temperaturi de până la 38 grade Celsius

După câteva zile de pauză, vremea caniculară revine. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 3-6 august, temperatura maximă a aerului, în centrul și nordul țării, va atinge valori termice între +33 și +35 grade Celsius, iar în sudul țării temperaturile vor ajunge până la +38 grade Celsius.

 În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări pentru cetățeni, în vederea reducerii riscurilor pentru sănătate pe timp de caniculă.

Comunicatul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: ”Oamenii sunt îndemnați să stea la umbră, evitând expunerea îndelungată la razele directe ale soarelui. Dacă ieșirea din casă este inevitabilă, atunci se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și hainelor lejere de culori deschise. Totodată, pentru o hidratare corespunzătoare, salvatorii îndeamnă oamenii să consume suficientă apă pe parcursul zilei. De asemenea, cei care au în grijă copii, vârstnicii și persoane cu boli cronice sunt rugați să-i protejeze de efectele caniculei.”

În același timp, pompierii avertizează că în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, riscul producerii incendiilor de vegetație este mai mare.

Comunicatul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: ”Astfel, în vederea prevenirii incendiilor de vegetație, care pot afecta suprafețe extinse, cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului  deschis, în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement. Mai mult, maturii sunt îndemnați să supravegheze strict minorii și să nu le permită jocul cu focul în preajma caselor de locuit, dar și spațiilor deschise.”

 În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.