Rafturi goale în supermarketuri, în Marea Britanie după o furtună

Meteorologii britanici au emis, duminică, mai multe avertizări cod galben de ploi și vânt care vor fi în vigoare timp de mai multe zile. Deși furtuna Eunice a trecut, autoritățile îndeamnă oamenii la prudență în privința călătoriilor. Pe de altă parte, în supermarketuri încep să se vadă efectele perturbărilor în lanțul de aprovizionare, scrie digi24.ro.

Imagini cu rafturi goale în supermarketuri au fost făcute publice. Magazinele au avut de suferit în ultimele zile deoarece nu s-au mai putut aproviziona cu alimente din cauza furtunii care a făcut dificile transporturile.

De pe rafturi se observă că lipsesc multe produse de bază.

Meteorologii spun că fenomenele meteo extreme au trecut, dar au anunțat ploi și vânt pentru următoarele zile. Astfel, o avertizare cod galben de ploaie va fi valabilă până luni la prânz, iar cea de vânt până duminică seară.

Mii de case au rămas fără curent electric sâmbătă seara în Marea Britanie, fiind afectați 155.000 de oameni, a anunțat Energy Networks, scrie BBC.

Meteorologii au anunțat că în zilele următoare vor fi lapoviță și ninsoare, ploi abundente și vânt, ceea ce va face dificile operațiunile de intervenție și de curățenie după furtuna Eunice.

Traficul feroviar în Marea Britanie a fost serios afectat, deoarece pe linii sunt copaci dărâmați și obiecte care au fost aduse de vânt.

Companiile de transport feroviar au recomandat călătorilor să limiteze deplasările la cele esențiale.

Pe aeroporturi, au fost reluate cursele aeriene conform orarului de zbor, după ce peste 500 de zboruri către și dinspre Marea Britanie au fost anulate vineri.

Empty shelves as deliveries are affected by Storm Eunice, London, UK - 19 Feb 2022Empty shelves as deliveries are affected by Storm Eunice, London, UK - 19 Feb 2022Empty shelves as deliveries are affected by Storm Eunice, London, UK - 19 Feb 2022Empty shelves as deliveries are affected by Storm Eunice, London, UK - 19 Feb 2022