Practicele agricole europene, discutate în cadrul unei noi consultări privind Camerele Agricole

Practicele agricole europene au fost discutate în cadrul unei noi consultări privind crearea și funcționarea Camerelor Agricole. Astfel, agricultorii din raioanele Orhei, Telenești și Rezina s-au întrunit pentru a aborda temerile și problemele care ar putea împiedica implementarea proiectului și durabilitatea acestuia, dar și despre ce i-ar putea motiva pe agricultori să accepte și să susțină formarea structurilor.

În același timp, Ex-presedintele Camerei Agricole din Austria Inferioară Hermann Schultes, Dacian Cioloș, europarlamentar și agricultorul Dumitru Orescu, au evidențiat beneficiile unui astfel de sistem, printr-o guvernanță eficientă și sustenabilă a sectorului agricol.

VLADIMIR BOLEA, vicepremier: „Acum este momentul să vă uniți, să deveniți puternici, să creați un parteneriat solid între agricultori și autoritățile publice, să reprezentati interesele tuturor agricultorilor prin formarea Camerelor Agricole, să beneficiați de consultanță, de proiecte, să dezvoltați sectoarele care pot asigura valoare adăugată. Trebuie să obtineți producție competitivă și să beneficiați de fondurile de preaderare. Camerele Agricole sunt despre și pentru agricultori.”

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare reamintește că misiunile consultative reprezintă un pas important în alinierea la standardele europene și în consolidarea sectorului agricol din Republica Moldova, asigurând o bază solidă pentru dezvoltarea acestuia în contextul integrării europene.