Orașul Telenești are sistem autonom de iluminat

Pentru prima dată, în orașul Telenești a fost instalat un sistem autonom de iluminat. Mai bine zis, au fost montați doi piloni fotovoltaici, care practic funcționează datorită energiei solare. Asta oferă un avantaj administrației Primăriei, deoarece aceștia vor economisi bani din bugetul local pentru facturile la energia electrică.

VADIM LELIC, primar, or. Telenești: „Acest pilon este al doilea, instalat în orașul Telenești și este montat în Piața Renașterii, pe strada Renașterii, practic în parcul central al orașului.”

Dacă anterior era beznă pe străzile centrale din oraș, acum oamenii se pot plimba chiar și noaptea.

VADIM LELIC, primar, or. Telenești: „Sunt instalați doi piloni fotovoltaici cu o garanție de 25 de ani și practic nu sunt conectați la energia electrică, deci se încarcă doar de la soare.”

Potrivit primarului, resursele financiare care erau alocate pentru facturile la energia electrică de la iluminatul stradal, vor fi investite în alte direcții utile pentru cetățeni.

VADIM LELIC, primar or. Telenești: „Noi pe an, Primăria Telenești, plătim aproximativ 600-700 mii de lei pentru iluminatul stradal. Vă dați seama, când ai doi piloni, deci pentru 25 de ani nu o sa avem nici o conectare la energia electrică.”

Proiectul a fost implementat cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică. În orașul Telenești locuiesc peste 7000 de oameni.