Curățenia reprezintă un moment primordial pentru orice persoană. Astfel, în cinstea acestei acțiuni, s-a propus și stabilit, încă din 1993 de către Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu organizația Clean Up the World, „Ziua Mondială a Curățeniei”.
Secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Grigore S a făcut un îndemn către autoritățile publice locale de a se alătura prin participare și prin promovarea activităților planificate în localitățile din țară, în scopul conștientizării de către populație a importanței evenimentului și a sporirii vizibilității acțiunilor ce urmează a fi realizate, pe întreaga durată a campaniei.
Grigore Stratulat, Secretarul de Stat al Ministerului Mediului: „Ziua Mondială a Curățeniei nu este doar o activitate de salubrizare, ci și un instrument de catalizare a schimbărilor, țările participante propunându-și să implice 5% din populație pentru a accelera procesul de tranziție la economia circulară și dezvoltarea durabilă. Această campanie arată cum o simplă activitate de colectare în comun a deșeurilor aduce în societate schimbările atât de necesare. Organizator și inițiator al acestei campanii, la nivel mondial, este organizația „Let’s Do It, World””.
Ziua Mondială a Curățeniei este marcată anual în a treia sâmbătă a lunii septembrie și reprezintă una dintre cele mai mari acțiuni civice la nivel mondial ce reunește milioane de voluntari, guverne și organizații din 191 de țări, care se solidarizează pentru a aborda provocările de mediu la nivel global și pentru a construi un viitor durabil.