Numărul turiștilor străini, în creștere

Numărul turiștilor care au vizitat Republica Moldova în 2023 a fost mai mare cu 50 la sută, decât în 2022. Potrivit Biroului Național de Statistică, anul trecut au venit aproape 44 de mii de vizitatori străini. Din numărul total de turiști străini, aproape 39 la sută au venit din România. Peste 28 de procente dintre ei sunt din Italia și Ucraina, iar peste cinci la sută din Germania. De asemenea și moldovenii au călătorit mai mult în străinătate.

Potrivit datelor BNS, anul trecut, s-au înregistrat peste 362 de mii de turiști moldoveni care au vizitat țări străine. Numărul acestora este în creștere cu aproape 12 procente. Totuși, în partea ce ține de turismul intern, numărul vizitatorilor a scăzut cu 21 de procente și a fost de aproape 98 de mii.

Datele Biroului Național de Statistică arată că cei mai mulți moldoveni au preferat să călătorească în Turcia, aproape jumătate dintre ei. 19 procente au plecat în Bulgaria. Urmează Egipt, România și Grecia.

Datele mai arată că, anul trecut, încasările agențiilor de turism și tur-operatorilor au crescut cu peste 865 de milioane de lei.