În Moldova sunt peste 10.000 de locuri de muncă vacante

Important pentru moldovenii care sunt în căutarea unui loc de muncă. În prezent, pe întreg teritoriul țării, sunt în evidență aproximativ 10.000 de locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați, potrivit datelor actualizate ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

La fel ca și în luna decembrie 2022, respectiv luna ianuarie curent, cele mai multe locuri libere sunt în municipiul Chișinău, puțin peste 4.200. Capitala este urmată de Ungheni și Bălți, cu circa 1.100, respectiv 1.000 de locuri de muncă vacante.

Astfel, pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile aproape 2.000 de locuri de muncă. Cei mai solicitați rămân tehnicienii și alți specialiști asimilați, specialiștii în diverse domenii de activitate sau cei în sănătate și asistență socială, între 657 și 427 de locuri.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitori necalificați, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă aproximativ 8.500 de locuri de muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, unde pot primi informații privind locurile vacante. Totodată, până pe cinci februarie, acestea pot participa la Târgul locurilor de muncă, în cadrul celei de-a XX-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.