Furtuni de zăpadă în SUA

Locuitorii din Rhode Island, SUA se străduiesc să țină pasul cu furtuna de coastă care a lovit nord-estul țării, aruncând până la 15 centimetri de zăpadă în unele zone. Furtuna a adus condiții periculoase de conducere, închideri de școli și anulări de zboruri alături de unele întreruperi de energie electrică.

KYLE MEDEIROS, locuitor, Rhode Island: „Ei bine, prognoza spunea între 10 și 15 cm, așa că vom vedea. De obicei sunt puțin cam mari în estimările lor. În momentul de față aș spune că este între 1 și 2 și probabil că ne așteptăm să mai vină încă 2 sau 3 centimetri. Așa că mă voi întoarce aici în câteva ore să dau din nou cu lopata.”

RICHARD FOLEY, locuitor Rhode Island: „Este o zăpadă foarte umedă și grea. Nu poți folosi o mașină de curățat zăpada. Nu este distractiv. Nu este distractiv nici să mergi pe ea. Așa că sunt aici și mă asigur că oamenii care aleargă sau merg pe jos nu sunt în pericol.”

Unele zone din Pennsylvania și Connecticut zăpada a ajuns la 38 de centimetri. Departamentul de Transport a redus temporar limita de viteză pe mai multe autostrăzi la 72 km/h. Companiile de electricitate au declarat că sunt pregătite să răspundă la posibilele întreruperi care ar putea apărea din cauza copacilor și crengilor care cad pe liniile electrice. Au fost raportate peste 145.000 de întreruperi de curent.

ROBERT BYLONE, locuitor  Orwigsburg, Pennsylvania: „Copacul pe care îl vedeți în spatele meu, un par înflorit, a căzut în această dimineață, în jurul orei 6. Era plin de o zăpadă umedă și grea de aseară și de peste noapte. Iar pe trunchi sunt mai multe găuri de ciocănitoare care îl slăbiseră. Iar zăpada, bineînțeles, nu a ajutat. Și a căzut peste drum, dar și pe peluza mea. Și, slavă Domnului că nu era chiar lângă casa noastră. Altfel, am fi avut o problemă mai gravă.

Cel mai mare sistem școlar din New York City a trecut la învățământul la distanță, dar a raportat probleme tehnice cu sistemul online care au împiedicat mulți elevi și profesori să se conecteze. Școlile din Boston au fost închise, deși furtuna s-a deplasat și partea de sud a statului a primit cea mai mare parte a zăpezii. Peste 1.000 de zboruri au fost anulate și au fost raportate accidente în întreaga regiune.