Furt de păsări într-o gospodărie din raionul Căușeni

Doi pensionari au rămas fără păsările din curte după ce hoți ar fi pătruns noaptea în gospodărie și ar fi furat 10 găini, un gânsac și mai multe instrumente pentru construcție. Aceștia  spun că este pentru a doua oară când cineva îi jefuiește. Acum câțiva ani ar fi rămas fără vite. Ion Leah din satul Taraclia raionul Căușeni povestește că în dimineața zilei de 11 februarie când a mers să își hrănească păsările a observat că din cele 30 de găini pe care le-a închis seara, jumătate lipseau, transmite Studio-L.  

ION LEAH, proprietarul locuinței: „Dimineață m-am dus să dau mâncare la păsări, am văzut parcă sunt mai puține, era pene pe acolo. Mă uit la număr, erau negre, roșii.  Avenit și soția și nu sunt. Intru în sărai, lăsasem flexul, și nu era.”

Bărbatul povestește că hoții ar fi intrat pe poartă din spatele gospodăriei.

ION LEAH, proprietarul locuinței: „ Iată ei pe aici au intrat, s-a întins, a îndoit și aceasta. S-a întins și a deschis, pe aici au intrat. Un gânsac au luat, îl lăsasem de sămânță.”

Familia susține că nu a apelat inițial la poliție, crezând că vor identifica singuri făptașii.

„Noi suntem niște oameni, eu în general nu mă pot duce nicăieri, sunt după operație și sunt la evidență cu tensiune și acum și mâna, de la nervi. Noi nu facem sărbători, distracție pe împrejurul casei. Noi suntem niște oameni liniștiți. Nu am avut cu nimeni conflicte.”

ION LEAH, proprietarul locuinței: „Mă gândesc la cineva, dacă nu l-am văzut, nu este prins. De ce să zic de cineva. Aici este un vecin, când mai este când se duce la băieți”

„Seara îi spun soțului, eu nu îmi imaginez cum poți să te așezi și să mănânci bucățica aceea, dacă știi că nu e muncită de tine, când știi cât de greu să crești, fiecare se străduie, modul lui.” 

Poliția din Taraclia s-a autosesizat pe acest caz și a inițiat o anchetă.