FAO: Prețurile la alimente au crescut în iulie

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie, în urma avansului preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr, anunță Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură. FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr.

În iulie, acest indice a crescut la 94,2 puncte, de la 93,1 puncte luna precedentă.

„La fel ca în iunie, creşterea preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr a compensat preţul mai redus la carne, pe fondul valorii constante a indicelui preţului cerealelor”, se arată în comunicatul FAO.

Preţurile la uleiuri vegetale au urcat cu 7,6 la sută în iulie și au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni. Preţurile la lactate şi zahăr au urcat cu 3,5% şi, respectiv, 1,4 la sută. în timp ce preţurile la carne au scăzut cu 1,8%, în urma reducerii cererii.