Cea mai mare expoziție alimentară din lume, gazdă produselor apicole moldovenești/FOTO

Republica Moldova participă, în perioada 7-11 octombrie, cu un stand de țară la cea mai mare expoziție alimentară din lume, Anuga, desfășurată la Köln, Germania. Țara noastră prezintă o selecție variată de produse agroalimentare cum ar fi fructe uscate, sucuri și conserve, patiserie și culinărie, miere de albine și produse apicole, precum și înghețată sub un brand comun – „Moldova un gust deosebit”, transmite moldpres.

Participarea Republicii Moldova la Anuga reprezintă o oportunitate bună de a prezenta produsele locale pe scena globală, de a stabili parteneriate comerciale și de a explora noile tendințe și inovații din industrie.

Prezența companiilor la stand se datorează cooperării dintre Agenția de Investiții din Moldova cu partenerii de dezvoltare – proiectul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și Proiectul de Dezvoltare Economică, Guvernare și Creștere a Întreprinderilor.

Anuga este cunoscut drept cel mai mare târg de produse alimentare și băuturi din lume. „Anul acesta, expoziția reunește un număr record de 7.800 de expozanți din 118 țări diferite și peste 169.000 de vizitatori de profil. Anuga constituie o platformă globală perfectă pentru promovarea, cunoașterea și documentarea despre cele mai sustenabile practici de producere și tehnologii inovative aplicate în industria alimentară”, rezumă organizatorii.

Participarea Republicii Moldova la Anuga este o oportunitate importantă de a promova produsele locale pe piața internațională. Expoziția reprezintă o platformă ideală pentru companiile moldovenești de a-și prezenta produsele și serviciile unui public larg de potențiali clienți.