Aproape șase mii de kilometri de drumuri publice naționale urmează să fie întreținute și reparate, în 2024

Aproape șase mii de kilometri de drumuri publice naționale urmează să fie întreținute și reparate în anul curent. Decizia privind aprobarea programului de repartizare a mijloacelor Fondului Rutier a fost aprobată de Executiv. În acest sens, autoritățile au alocat aproximativ 1,6 miliarde de lei.

ANGELA ȚURCANU, secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „Circa 780,5 milioane de lei vor fi utilizate pentru lucrări de întreținere a drumurilor publice naționale. Circa 737 de milioane pentru executarea lucrărilor de reparație capitală a drumurilor și construcțiilor inginerești cum ar fi reparația drumului R26 – sectorul Căușeni-Sălcuța sau G108 – sectorul Cobusca Nouă- Anenii Noi.”

În același timp, resurse financiare vor fi alocate pentru finalizarea reparației a patru poduri și inițierea lucrărilor la alte șapte poduri amplasate pe drumurile naționale.

ANGELA ȚURCANU, secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „70 de milioane de lei vor fi alocați pentru executarea lucrărilor de proiectare, evaluarea drumurilor și podurilor, procurarea terenurilor. 12 milioane 600 de mii de lei – pentru cofinanțarea proiectelor de reabilitare a drumurilor.”

Potrivit autorităților, alte aproape 367 de milioane de lei vor fi alocați pentru întreținerea curentă a drumurilor publice naționale pe timp de vară, iar pentru perioada de iarnă – peste 90 de milioane de lei. De asemenea, peste 184 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru lucrări și servicii de întreținere periodică.