Agrodinastii: Satul și Oamenii. Gagauz-Sofrasi, Congaz

Chiar dacă locuiești de mic în capitală, ai avut sau ai rădăcini la sat, alegerea de a vizita zonele rurale pentru amintiri, relaxare, gusturi și peisaje este evidentă.

La cine și de ce să mergi în vizită la la Congaz, nu este o întrebare la care să cauți răspunsuri . Nu veți regreta timpul petrecut, chiar dacă îl veți petrece doar în „Gagauz Sofrasi”, discutând cu Ana Statova și fiicele sale, Larisa și Mariana, despre acele lucruri simple care ne completeză viața.

Ana STATOVA, proprietarea pensiunii: “Bine ați venit în cel mai mare sat din Europa, Congaz, bine ați venit în complexul etno-turistic „Gagauz Sofrasi”. Conform unei bune tradiții, invităm și răsfățăm oaspeții noștri cu pâine, sare și, bineînțeles, tatăl sau bunicul meu i-a delectat întotdeauna cu un pahar de vin bun din Găgăuzia.

„Gagauz Sofrasi” este un complex turistic etno-cultural, care include 5 locații, dintre care unul este un „etno-sat”, care include 4 case de locuit. Acestea arată aproape la fel ca acum 100-200 de ani: pereți de lut, ustensile autentice în interior – covoare, broderii.”

Acest proiect este realizat de Agro TV Moldova în parteneriat cu AgroExpert.