O indemnizație de 15 salarii medii pe economie va fi acordată tinerilor specialiști veterinari

O indemnizație de 15 salarii medii pe economie le va fi acordată tinerilor specialiști din domeniul medicinei veterinare. Cei 13 beneficiari, care au depus dosarele în trimestrul întâi al acestui an, au primit deja prima tranșă de bani, în valoare de 68.500 de lei. Suma va fi achitată în trei rate egale și cheltuielile pentru chirie și resursele termoenergetice vor fi compensate.

Tinerii specialiști au fost informați despre politicile Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare privind dezvoltarea  sectorului  zootehnic, care are nevoie de medici veterinari bine instruiți, despre importanța  facilităților oferite de către stat, de care pot beneficia la începutul carierei lor.

ALEXANDRU MANCIU, Director General Adjunct Responsabil pe domeniul Sanitar-Veterinar: Deci, prin aceste ordine, de fapt, au fost aprobate însele cererile de acordare a facilităților prevăzute de Legea 221. În aceste ordine sunt descrise însele acele plăți nominale, cum și este menționat în Lege, acele 15 salarii medii pe economie care se acordă în fiecare an.

Proiectul creează premise și posibilități tinerilor specialiști prin suportul general deschis acordat.

MARIAN BORTĂ, inspector principal ANSA Sculeni: O să avem calitatea de viață mai bună, calitatea la muncă, iarăși, o să fie mai bine. Adică nu văd nimic rău să se întâmple, doar de bine.

Potrivit vicepremierului Bolea, țara noastră are niște facultăți în cadrul instituțiilor tehnice care sunt într-un continuu proces de dezvoltare și evoluție.

VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii: Eu cred că ceea ce oferă astăzi agricultura înseamnă viitor, înseamnă dinamică în procesul de dezvoltare. Cred în  mari perspective pe măsură ce economia națională va crește și vom dezvolta agricultura ca o ramură performantă în economia națională.

Bugetul este acordat în cadrul Programului de facilități pentru tinerii care, după absolvirea Facultății de Medicină Veterinară, au ales să-și înceapă activitatea profesională în satele din Republica Moldova.