Energocom: Cerere în creștere de energie electrică pe piața internă

Temperaturile extreme din ultimele zile au determinat o cerere sporită de energie electrică pe piața internă. Pentru a asigura securitatea energetică a țării, au fost demarate negocieri directe cu producători de energie electrică din România, pentru a achiziționa energie sigură și la prețuri competitive. În același timp, în România, prețurile la energie rămân plafonate.

Astfel, se atestă o cerere în creștere de electricitate și prețuri-record. Din cauza valului de căldură nu există producție de energie eoliană peste Prut, iar cea generată de hidrocentrale este sub nivelul normal, provocată de un debit de apă mai redus.

Electricitatea achiziționată de furnizori pentru orele de vârf a crescut de la începutul lunii iulie până în prezent, de patru ori, de la circa 200 de euro per megawatt la oră la aproximativ 800 de euro per Megawatt la oră.

Așadar, cetățenilor le este sugerat să consume rațional energia electrică, prin utilizarea electrocasnicelor, precum mașina de spălat, la prânz, ci nu seara când consumul este cel mai mare.