Asociația „Moldova Fruct” te invită la „Ziua Fructelor”, ediția a VI-a

Fermierii și persoanele interesate de domeniul horticol sunt invitați la cea de-a VI-a ediție a Expoziției Specializate de Tehnică și Inovații pentru Pomicultură, „Ziua Fructelor”, organizată de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct.” Evenimentul va avea loc pe data de 12 iulie, în satul Coșernița, raionul Criuleni și va întruni vizitatori din toate regiunile țării, dar și invitați străini.

Expoziția oferă o ocazie unică de a descoperi soluții, tehnici și echipamente moderne. Anul acesta, evenimentul vine cu noi oportunități pentru vizitatori.

IURIE FALĂ, Director Executiv „Moldova Fruct”:  Venim cu noutăți importante în ceea ce privește soiurile noi de fructe care sunt solicitate pe piață, venim cu soluții pentru o pomicultură de precizie, pentru că trebuie să economisim resursele sau să le folosim rațional și la maxim de eficiență. Venim cu soluții noi de sortare și ambalare a fructelor sâmburoase, pentru fertilizarea și protecția livezilor contra bolilor dăunătorilor, pentru că noi suntem la acest capitol mai săraci în comparație cu concurența.

Totodată, expoziția marchează un schimb intercultural autentic dintre specialiștii agricoli din mai multe țări.

IURIE FALĂ, Director Executiv „Moldova Fruct”:  O să avem participanți din mai multe țări, din România, din Polonia, din Germania, din Italia, din Grecia. Noi ne preocupăm să creștem competitivitatea fructelor pe piețile externe. Noi concurăm cu fructele din Polonia, din Serbia, din Olanda, din Belgia care au un nivel înalt de dezvoltare și noi trebuie mai rapid să ne ajustăm la aceste standarde.

De asemenea, specialistul încurajează participarea la eveniment a tuturor persoanelor care caută soluții eficiente și de durată pentru culturile agricole și întreținerea lor.

IURIE FALĂ, Director Executiv „Moldova Fruct”: Eu îi îndemn să vină pe cei care au un business în domeniul fructelor sau cel horticol. O să găsească foarte multe răspunsuri la întrebări. Caută soluții pentru irigare, el o să găsească. Caută soluții pentru o stare de ambalare/păstrare, el acolo o să găsească. Are interes să modernizeze echipamente, el o să găsească.

Evenimentul este organizat de Moldova Fruct, Proiectul USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (Dezvoltăm Moldova Rurală) și Agenția de Investiții din Moldova.

AgroTV Moldova sprijină antreprenoriatul agricol, în fiecare an este partener media al expoziției și informează despre ofertele companiilor participante.