Apelul II de depunere a cererilor pentru granturi, destinate crescătorilor de ovine și caprine, continuă

Granturi în valoare de un million de dolari pentru crescătorii de ovine și caprine. Agenția pentru Interveție și Plăți pentru Agricultură reamintește că pentru a beneficia de aceste plăți, fermierii pot depune solicitările la direcțiile teritoriale ale AIPA până pe 2 august. De asemenea, aceștia trebuie să țină cont de anumite criterii de eligibilitate.

Aștfel, criteriile de selecție și eligibiliate sunt următoarele: Cererile pot fi depuse de fermieri individuali și grupuri de producători, excluzând orașele Chișinău și Bălți. Totodată, este necesară dovada existenței cofinanțării prin mijloace propria sau credite bancare. Cererea de grant va fi însoțită de planul de afaceri pe cinci ani, documentația tehnică preliminară și avizele necesare.

Banii pot fi utilizați pentru construcția și modernizarea exploatațiilor zootehnice, dotarea acestora cu tehnologii de ultimă generație, precum și achiziționarea animalelor de prăsilă. De asemenea, sunt disponibile fonduri pentru eficientizarea energetică a exploatațiilor, inclusiv pentru implementarea tehnologiilor de obținere a energiei regenerabile. Este vorba despre stațiille de biogaz și a panourile fotovoltaice.