Oportunități de finanțare a afacerilor agricole, la un click distanță

Oportunități de finanțare a afacerilor agricole, la un click distanță. UCIP IFAD a dezvoltat o platformă digitală care permite calcularea costului investiției în regim online. Astfel, fermierii sunt îndemnați să acceseze site-ul finantare.maia.gov.md, rubrica „Găsește finanțare și calculează costul investiției” https://finantare.maia.gov.md/ ,pentru a identifica opțiunile de finanțare și a calcula investiția proprie în funcție de necesitățile afacerii, inclusiv facilitățile fiscale și subvențiile acordate de Guvern.

De exemplu, pentru o investiție 1.500.000 de lei  într-un echipament apicol, propria investiție poate fi de doar 437.500 lei.  Astfel, beneficiezi de:

  1. finanțare de la UCIP IFAD sub formă credit pentru micro antreprenori de până la 1.000.00 MDL cu rata dobânzii de 7,85%
  2. scutiri de TVA de 200.000 MDL
  3. subvenții de până la 70% de la AIPA, Programul Leader, acordarea subvenții în avans pentru dezvoltarea locală (verifică condițiile de accesare pe pagina AIPA).

Platforma este gratuită și conține informații actualizate despre produsele financiare ale proiectelor de dezvoltare a agriculturii cu finanțare externă și de stat.

Urmărește un tutorial de prezentare și utilizare a platformei https://www.youtube.com/watch?v=O93V4AUxV8s&t=1s