„CORTEVA AGRONOMY DAY” – eveniment dedicat agriculturii performante

Aproximativ 200 de fermieri și specialiști din domeniu din întreaga țară s-au reunit la „Corteva Agronomy Day”, un eveniment dedicat agriculturii de top. Participanții au avut ocazia să descopere cel mai performant portofoliu de semințe, cele mai inovatoare produse pentru protecția plantelor și produse biologice, toate sub marca „Corteva”.

Jean IONESCU, country leader „Corteva Agriscience”, România și R. Moldova: „Corteva Agronomy Day” este un concept prin care „Corteva” aduce fermierilor cele mai inovatoare soluții în agricultură și fără nicio ezitare noua tehnologie este cea care va diferenția un fermier performant de altul. Este o bucurie pentru noi să avem astăzi în jur de 200 de fermieri care, împreună cu colegii din departamentul agronomy, vor fi cei care beneficiază de nivel informativ la cel mai înalt nivel.”

În cadrul evenimentului, agricultorii au putut analiza îndeaproape loturile demonstrative de rapiță și porumb, crescute din cei mai buni hibrizi elaborați de „Corteva Agriscience”.

Maria CÎRJĂ, marketing manager „Corteva Agriscience”, România și R. Moldova: „Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente pe care noi le-am lansat anul trecut. De această dată vorbim de „Corteva Agronomy Day” ceea ce reprezintă o prezentare a portofoliul „Corteva” în câmp, în fața fermierilor pe viu am pute să spunem. Deci, este un eveniment dedicat învățării ca și cele din timpul iernii, pe care le realizăm în sală. Acesta est mult mai apreciat, am putea spune, deoarece fermierii au ocazia să vadă cu ochii lor performanța produselor „Corteva” atât hibrizi, ața cum am văzut hibrizii de rapiță care într-o săptămână, două se vor recolta, dar și produse de protecție a plantelor și cele biologice pe care le-am lansat în acest an.”

Participanții au beneficiat de seminare informative în aer liber susținute de experți din domeniu. Una dintre temele discutate a fost semințele și cei mai noi hibrizi, dezvoltați special pentru România și Republica Moldova.

Andrei CIOCOIU, category marketing manager semințe „Corteva Agriscience”, România și R. Moldova: „Vedeta evenimentului este cultura de rapiță. Avem patru hibrizi în Republica Moldova. Unul pe care îl recomandăm fermierilor care practică rotație scurtă este vorba de PT303. Este sclerotinia protector. Doi hibrizi, dacă vreți așa, sunt puși sub umbrela next generation. Este un brand care se remarcă prin adaptabilitatea ridicată, rezistența la scuturare și eficiență în utilizarea azotului. Vorbim aici de PT 314 și PT315. Un al patrulea hibrid este PT298. Este hibridul pe care îl recomandăm fermierilor care fac o tehnologie mai puțin redusă ca și costuri.”

Un alt subiect important discutat a fost utilizarea erbicidelor în culturile de cereale.

Alexandra PETCUCI, category marketing manager erbicide „Corteva Agriscience”, România și R. Moldova: Astăzi le-am prezentat erbicidele folosite atât pentru cultura de cereale, cât și pentru cultura de rapiță, porumb și floarea-soarelui. La cultura de cereale le-am adus și le-am prezentat importanța a combaterii buruienilor încă din toamnă, din cultura de cereale. Respectiv, am vorbit despre erbicidul „Citadel” care reprezintă vârful de lance al portofoliului „Corteva” încă din toamnă, lăsând cultura curată de buruieni chiar până în primăvară.”

În rândul fermierilor prezenți la eveniment s-a remarcat fidelitatea acestora față de compania „Corteva Agriscience”, iar astfel de întâlniri le oferă oportunitatea de a descoperi noile produse din portofoliul companiei.

„Corteva Agriscience” se specializează exclusiv în domeniul agriculturii. Prin integrarea experiențelor unor companii prestigioase precum „Pioneer”, „DuPont” și „Dow AgroSciences”, compania reunește cele mai avansate cunoștințe și rezultate în agricultură, acumulate pe parcursul a două secole de cercetare științifică.