Tăieri ilegale de copaci în raionul Râșcani, oamenii legii i-au amendat

Inspectorii de mediu din Rîșcani, au depistat un caz de tăiere ilictă a zece arbori de specia stejar cu diametrile cuprinse între 20-40 cm, până la gradul de încetare a creșterii lor.

Tăierile ilicitate au fost depistate în cadrul raziilor privind contracararea cazurilor de tăiere ilicite a vegetației forestiere pe terenurile împădurite în Zăicani, Pîrjota și Boroseniii Noi, în truprul de pădure din fond forestier de stat, Borosenii Noi cantonul nr.11.

În rezultatul măsurilor întreprinse de Inspecția pentru Protecția Mediului Rîșcani, în comun cu Inspectoratul de Poliție Rîșcani și pădurarul trupului de pădure din cadrul Ocolului Silvic Rîșcani, a fost identificat și contravenientul, care s-a dovedit a fi un locuitor a satului Borosănii Noi.

Pe cazul dat, inspectorii de mediu au întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție în baza elemntelor constitutive ale contravenției prevăzute de art.122 alin. (1) Cod Contravențional, cu aplicarea sancțiunii sub formă de amendă în mărime de 50 u.c. (2500) lei.

Prejudiciul cauzat mediului conform prevederilor Anexei nr.1, Legea Codul Silvic nr.887 din 21.06.1996, constituie 1008 lei. Amenda și prejudiciul au fost achitate integral.