Malaezia – o nouă destinație pentru exportul nucilor moldovenești

Premieră pentru Republica Moldova. O companie din satul Inești, raionul Telenești a livrat primul lot de nuci în coajă în Malaezia.

Cumpărătorii sunt un grup de repatriați din țara noastră care intenționează să vândă cu amănuntul miere și nuci moldovenești pe piaţa malaezienilor prin intermediul magazinului lor online.

În paralel, vor încerca să ofere aceste produse angrosiștilor locali. Potrivit lui Lilian Florea, director comercial al companiei, ei negociază și furnizarea de nuci cu un potențial cumpărător din India.

Gospodăria a fost înființată în 2010 şi a plantat primele livezi de nuci în 2013. În prezent, deţine 150 de hectare de livezi intensive de nuci din soiurile „Chandler” și „Fernor”, ​​precum și propria producție de material săditor. Au planuri de extindere a suprafeței totale a livezii la 200 de hectare.

Anul acesta, pe lângă încercarea de a exporta regulat pe piețele asiatice, compania intenționează să extindă oferta de nuci în coajă pe piața UE.

Totodată, departamentul de marketing lucrează la un model de livrare a miezului de nuci ambalate în vid, precum și a tincturii de nuci din producția proprie către cumpărătorii cu amănuntul de pe piața internă a Moldovei.