Lapoviță și ninsori în aprilie

Moldova nu scapă de cer înnorat, precipitații și valori puțin scăzute pentru această perioadă a anului nici în această săptămână, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Marți, cerul va fi acoperit în cea mai mare parte a zilei de nori, iar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări, iar în primele ore ale dimineții, s-ar putea să apară și ceața.

Miercuri, vremea se va înrăutăți și mai mult. Maxima va coborî simțitor, stropii de ploaie se vor transforma periodic în lapoviță și chiar ninsoare. Vântul va sufla moderat, devenind mai intens în timpul căderii precipitațiilor. Temperaturile vor oscila între +4 și +7 grade ziua, în timp ce în orele nocturne, se prevăd +1 +4 grade.

Joi și vineri, cerul va fi variabil, iar valorile termice vor crește cu câteva grade. Minimele vor varia însă între -2 și -4 grade.

Instabilitatea atmosferică și termică va înceta spre sfârșitul săptămânii, mai precizează sinopticienii. Astfel, în week-end mercurul din termometre va urca până la +16 grade.