GROW: arta care evidențiază frumusețea agriculturii prin lumină

Ultima lucrare ”GROW” a lui Daan Roosegaarde este un omagiu adus frumuseții și importanței agriculturii. În premiera mondială a filmului, instalația GROW apare ca o creație de vis de lumină. Luminile roșii și albastre se întind ca valurile pe un câmp enorm înconjurat de întuneric. GROW este inspirat de știința care explorează modul în care anumite „rețete” de lumină pot îmbunătăți creșterea și rezistența plantelor.

 

De cele mai multe ori observăm cu greu zonele uriașe ale Pământului care ne hrănesc literalmente. GROW subliniază importanța inovației în sistemul agricol: Cum poate proiectarea luminoasă de ultimă generație să ajute plantele să crească mai durabil? Cum putem face fermierul eroul?

 

GROW constă dintr-o rețetă ușoară bazată pe design, care strălucește vertical pe 20.000 m2 de teren agricol cu ​​praz. Experimentați lucrările de artă ca „lumini de dans” în imensul câmp agricol. Lumina este poetică și este inspirată de tehnologiile științei luminii fotobiologice, care au arătat că anumite rețete de lumină albastră, roșie și ultravioletă pot spori creșterea plantelor și pot reduce utilizarea pesticidelor cu până la 50%.

 

Filmul GROW (care poate fi vizionat la https://studioroosegaarde.net/project/grow) arată dezvoltarea acestui peisaj visător luminos și modul în care frumusețea luminii poate ajuta plantele. GROW oferă un nou sens cuvântului „agro-cultură” prin reformularea peisajului ca pe o operă culturală vie.

 

Artistul Daan Roosegaarde: „GROW este peisajul de vis care arată frumusețea luminii și durabilității. Nu ca utopie, ci ca protopie, îmbunătățindu-se pas cu pas.”

 

Prof. dr. Wargent, dr., Șef șef la BioLumic, expert mondial în fotobiologia plantelor: „Proiectul GROW este un proiect fascinant și susținut de cercetări științifice care arată că rețetele de lumină specifice pot spori creșterea și pot reduce utilizarea pesticidelor cu până la 50%.”

 

 

Sursa informației: https://www.prnewswire.com/news-releases/20-000m2-artwork-grow-by-daan-roosegaarde-highlights-the-beauty-of-agriculture-301209986.html