Moldova a depășit bilanțul de 100 de mii de cazuri de COVID

Republica Moldova a depășit bilanțul de 100 de mii de contaminări cu COVID-19. În ultimele săptămâni şi rata de molipsire la 100 de mii de oameni a ajuns la un nivel alarmant.

Vârsta medie a bolnavilor este de 47 de ani, iar majoritatea sunt din mediul urban. Cele mai afectate rămân a fi femeile, perioada de incubaţie este de aproximativ cinci zile.

A crescut şi numărul de cazurilor de import. De la începutul pandemiei, 737 de moldoveni reveniţi de peste hotare au fost testaţi pozitiv. În ultima săptămână, s-au înregistrat 36 de infectări.

Au fost diagnosticate cu noul coronavirus opt persoane ce au sosit din România, cinci – din Ucraina și câte trei – din Spania, Rusia şi Italia.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în prezent, avem peste 15 mii de cazuri active. Peste şapte mii dintre acestea au fost înscrise în stânga Nistrului.

În instituțiile medicale sunt internaţi peste 3 500 de pacienți, iar 4725 de persoane primesc tratament la domiciliu.

Din aprilie, Ministerul Sănătăţii nu primeşte date despre cei vindecați sau spitalizați în stânga Nistrului, de aceea toate cazurile confirmate pozitiv sunt considerate active.