Ion Chicu: În câteva săptămâni, sistemul medical va fi la limită

Premierul Ion Chicu a avertizat că, din cauza ritmului alert de îmbolnăvire cu COVID-19, în câteva săptămâni, sistemul medical din republică va fi la limită.

Într-o postare pe o rețea de socializare, premierul a menționat că în prezent, Moldova se află pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri raportat la 1 milion de locuitori și pe locul 13 – după numărul de decese

”Deși la etapa actuală locuri în spitale și în secțiile de terapie intensivă mai avem, în câteva săptămâni sistemul medical va fi la limită și vom avea dificultăți mari la internarea bolnavilor noi de COVID19. În condițiile în care nu ne dorim și nu putem veni cu măsuri de restricționare a activităților economice și a circulației libere a cetățenilor, arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat. În această situație rog cetățenii Republicii Moldova să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de propria sănătate, dar și a semenilor din jur. E greu de respirat cu mască, știu, dar utilizând acest mijloc de protecție avem o șansă în plus de a rămâne sănătoși, de a rămâne în viață. Sănătate tuturor!”, se arată în mesajul premierului Ion Chicu.