Siguranța în trafic salvează vieți

Siguranța în trafic este foarte importantă! În scopul evitării unor situații neplăcute și a unor eventuale tragedii, Inspectoratul Național de Securitate Publică a realizat un spot video ce conține informații utile pentru șoferi și pietoni.

Ofițerul INSP, Pavel Apostol, prezintă un accident , care s-a produs atât din cauza neatenției pietonului, cât și a neglijenței conducătorului auto.

„Doamna iese pe partea carosabilă și privește în partea stângă. Intuim că ea așteaptă transportul public, necatând la faptul că îmbarcarea și debarcarea călătorilor urmează a fi făcută doar în stațiile de așteptare. La un moment dat, conducătorul automobilului începe deplasarea în spate. Având în vedere că doamna se află în spatele automobilului, acesta nu poate să o vadă și, respectiv, pietonul este tamponat.” a menționat Pavel Apostol- ofițer INSP.

În acest context, oamenii legii îndeamnă repetat oamenii să respecte cu strictețe regulile de circulație.

„O încălcare simplă la prima vedere poate genera consecințe destul de grave. Este foarte important să respectăm regulile de circulație rutieră, niște reguli care la prima vedere sunt simple, neimportante, dar care într-un final ne pot costa viața. Trebuie să respectăm aceste reguli cu toții. Nu doar conducătorii auto în raport cu pietonii, dar și pietonii în raport cu conducătorii auto, fiindcă viața are prioritate și toți merită să ajungă acasă la persoanele dragi.” a menționat Pavel Apostol- ofițer INSP

Potrivit poliției, în prima jumătate a lui 2020 au fost înregistrate 807 accidente rutiere, în rezultatul cărora 100 de persoane au decedat, iar 913 au fost rănite.