Donație de mii de euro instituțiilor medicale

Un lot cu echipamente de protecție a donat Republica Cehă instituțiilor medicale din republică. La evenimentul organizat cu această ocazie, au participat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Socialeși ambasadorul Cehiei în Moldova.

„Donația umanitară în valoare de circa 30 de mii de euro include măști și viziere faciale, mănuși, costume de protecție, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe. Lotul de protecție este destinat personalului medical și pentru centrele de plasament temporar.”  a declarat Zdenek KREJČÍ, ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova

„ Aceste echipamente de protecție individuală, inclusiv și dezinfectanții vor fi redirecționați și asigurați nemijlocit atât beneficiarii, cât și angajații medicali și personalul auxiliar a instituțiilor vizate. Este de remarcat faptul că personalul și beneficiarii vor avea parte de o instruire în contextul folosirii acestor echipamente în scopul asigurării protecției.” a menționat VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Anterior, Republica Cehă a oferit țării noastre mai multe paturi multifuncționale pentru dotarea secțiilor de terapie intensivă din spitale.