O bătrână a suferit arsuri provocate de un reșou electric

O pensionară din satul Gribova, Drochia a ajuns la spital după ce s-a ales cu arsuri pe 15 % din suprafața corpului. Potrivit primelor informații, femeia în vârstă de 85 de ani ar fi conectat un reșou electric pentru a se încălzit. Fiind plasat foarte aproape, acesta i-a înfierbântat hainele și i-au provocat arsuri de gradul 2 și 3.

Bătrâna a fost preluată de o ambulanță și transportată la instituția medicală raională pentru îngrijiri. Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

În acest context, specialiștii vin cu unele recomandări la adresa oamenilor, în scopul evitării situațiilor neplăcute provocate de folosirea aparatelor termoelectrice.

„Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează oamenii să utilizeze cu atenție aparatele electrice de încălzit locuințele. Specialiștii recomandă ca reșourile electrice să fie îndepărtate de lucrurile și obiectele din casă, iar poziționarea surselor de încălzire să nu fie în apropierea paturilor. Aflarea persoanelor în etate, dar și a copiilor în apropierea sobelor și reșourilor electrice poate fi periculoasă. Căldura emanată poate supraîncălzi obiectele din jur, dar și hainele oamenilor aflați la distanță mică de acestea,”   menționează LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă al IGSU.

În cazul situaților de risc, apelați imediat la numărul unic 112.