Tabloul celor mai dure restricții impuse în UE

Țările europene continuă să doboare record după record al infectărilor cu noul tip de coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă toate guvernele să nu relaxeze măsurile pentru controlul pandemiei, așa că apar restricții noi în tot mai multe state europene, scrie digi24.ro.

Grecia intră de sâmbătă în carantină totală pentru trei săptămâni. Locuitorii nu mai pot ieși din casă fără aprobare prin mesaj telefonic. Rămân însă deschise grădinițele, școlile și magazinele pentru nevoi esențiale.

Și Anglia a impus carantină pentru patru săptămâni, localurile nu mai pot primi clienți, au voie doar să facă livrări. Elevii și studenții vor merge în continuare la cursuri.

Anterior, guvernul francez, la fel, a recurs la această măsură care va dura până cel puțin până la 1 decembrie. Școlile își continuă activitatea.

La o zi după Irlanda, Țara Galilor a intrat în carantină pentru 14 zile. Se vor face lecții în școlile primare și în unele clase de gimnaziu.

În Italia sunt patru regiuni în zona roșie în care nu se intră și nu se iese fără motive bine întemeiate. De asemenea, localurile, magazinele neimportante și școlile se vor închide, iar deplasările se vor efectua doar după strictul necesar. Peninsula a înscris 34.500 de cazuri noi.

În Germania, nu vor mai lucra barurile, restaurantele, piscinele și instituțiile culturale, iar competițiile sportive profesioniste se  desfășoară fără spectatori.

Sunt și state în care s-a introdus carantina de noapte. Restricțiile de circulație sunt în vigoare în Spania, Cehia și Austria, în intervalele orare 20.00 – 5 dimineața.

Și România intră în carantină parțială din 9 noiembrie. Nu se va permite umblatul pe timpul nopții, măștile vor fi obligatorii peste tot, târgurile și piețele vor fi închise, iar școlile vor trece toate în online.

În țara vecină, numărul celor contaminați este tot mai îngrijorător. Numai în ultimele 24 de ore au fost anunțate 9.700 de îmbolnăviri – cu peste o mie mai mult față de ziua precedentă – după procesarea a 37.685 de teste. În acest interval, alte 121 de persoane au decedat.