Atenție la hoții de buzunare!

Trei bărbați au ajuns pe mâna poliției fiind bănuiți de pungășie în transportul public. Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, suspecții cu vârstele cuprinse între 32 și 42 de ani, acționau în transportul în comun.

Profitând  de neatenția oamenilor, sustrăgeau portmoneele din buzunare și genți. Suma prejudiciului cauzat victimelor se ridică la circa 30 de mii de lei. Indivizii au mai fost judecați anterior pentru infracțiuni analogice.

Acum bănuiții sunt cercetați în stare de libertate. Ei riscă să fie pedepsiți cu o amendă de până la 42.500 de lei ori chiar cu închisoare. În acest context, oamenii legii vin cu un șir de recomandări:

-Când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, fiți atenți la conduita persoanelor de lângă dumneavoastră;

-evitaţi să citiţi sau să vă jucaţi pe telefonul mobil în mijloacele de transport public;

-dacă în aglomeraţie vă simţiţiînconjuraţi de persoane dubioase, schimbaţi-vă imediat locul;

-poziţionaţigeanta în faţa dumneavoastră;

-nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor sau în buzunarul exterior al hainei sau poşetei;

pregătiți din timp banii pentru călătorie.

Dacă totuși ați devenit jertfa hoților de buzunare, imediat adresați-vă la cel mai apropiat inspectorat de poliție sau apelați numărul unic 112.