COVID-19: Statele europene la grea încercare

Grecia va impune un lockdown de două săptămâni în regiunile Salonic şi Serres, în scopul de a a limita răspândirea COVID-19, anunță autoritățile.

Peninsula elenă a raportat mai puţine cazuri de coronavirus decât alte state din Europa, dar de la începutul lunii octombrie epidemia a înregistrat o revenire mai acută.

Cele mai recente restricţii includ suspendarea zborurilor către şi dinspre Salonic pentru 14 zile, extinderea interdicţiei de circulaţie în timpul nopţii, închiderea restaurantelor şi a barurilor în zonele cele mai populate timp de 30 de zile.

Și în Italia se interzice umblatul pe timpul nopţii, în week-end se închid muzeele, mallurile, iar în licee se introduce învăţământul la distanţă.

Numărul pasagerilor din mijloacele de transport public va fi redus şi mai mult, iar deplasările în regiunile cu multe cazuri va fi restricţionat.

Franța a raportat un nou record negativ– peste 52 de mii de cazuri.

Aproximativ 25 de mii de persoane sunt spitalizate. Este pentru prima dată în ultimele cinci luni când numărul celor internați este atât de mare.

Deși a fost introdusă o nouă carantină, efectele nu se văd.

Conform noilor reguli, oamenii vor ieși din case doar pentru a procura bunurile strict necesare, pentru a merge la medic, pentru plimbări zilnice de o oră în aer liber și vor trebui să aibă la ei declaraţie pe propria răspundere.