Captură de peste 2,5 milioane lei în punctul de trecere a frontierei Leușeni

Un autovehicul de lux, căutat de autoritățile suedeze, a fost identificat de către Poliția de Frontieră,  în timp ce urma a fi introdus în Republica Moldova de către un cetățean moldovean.

Poliția de Frontieră a indisponibilizat autoturismul în cauză și a inițiat cercetările de rigoare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului și identificării altor persoane implicate în astfel de acțiuni prejudiciabile.

De la începutul acestui an, Poliția de Frontieră a depistat și reținut în punctele de trecere 14 autoturisme în valoare de peste 450 mii EURO, declarate ca furate sau cu acte de identificare sau numele de înregistrare false. În majoritatea cazurilor, țările de unde proveneau autoturismele depistate de polițiștii de frontieră sunt România, Germania, Franța, Ungaria și Italia, iar cele mai multe din aceste vehicule fiind din categoria mașinilor de lux.

Însoțitorii acestor mijloace de transport  nu cunoșteau despre istoria  mașinilor. Acum ei sunt cercetați penal, iar la finalizarea urmăririi penale vor fi dispuse și alte măsuri legale de stabilire.