/VIDEO/Cumpărau substanțe psihotrope cu rețete false

Au inițiat o afacere cu droguri, însă au fost reținuți de oamenii legii. Cinci indivizi cu vârstele cuprinse între 40 și 57 de ani au ajuns în vizorul poliției fiind suspectați de înstrăinarea drogurilor și a substanțelor psihotrope.

Potrivit forțelor de ordine, suspecții procurau stupefiante din farmacii în baza rețetelor false, iar apoi le realizau pe teritoriul municipiului Bălți. În urma perchezițiilor, au fost ridicate circa 140 de prescripții contrafăcute, cartele SIM, telefoane mobile, aparate destinate consumului de droguri, pastile psihotrope, 600 de mililitri de metadon, dar și 10 grame de PVP.

Dacă rețetele urmau să fie vândute pe piața neagră, bănuiții ar fi obținut un venit de 22 de mii de lei, iar dacă substanțele psihotrope erau comercializate, suma s-ar fi ridicat la aproximativ 60 de mii de lei.

Pe acest caz, a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor, iar dacă vina le va fi demonstrată, suspecții riscă să fie pedepsiți cu închisoare de până la 7 ani. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în schema ilegală.

sursa: politia.md