Captură de droguri de 1,4 milioane de lei

Un grup de persoane specializat în cultivarea, prelucrarea și comercializarea canabisului a fost deconspirat de către forțele de ordine.

Potrivit poliției, sunt suspectați 3 indivizi cu vârstele cuprinse între 26 și 42, care aveau roluri bine determinate în afacerea ilegală. Liderul grupării este un bărbat de 42 de ani, originar din raionul Ialoveni. Acesta găsea și cumpăra anumite soiuri de semințe de canabis.

Ulterior, ele erau plantate într-o seră ascunsă din satul Mileștii Mici. După ce cânepa atingea o înălțime de 15 – 20 de centimetri, era răsădită pe loturi agricole și îngrijită  de către membrii grupului.

Produsul final era prelucrat și depozitat în diferite ascunzișuri improvizate într-o fâșie forestieră, aflată în apropiere de domiciliul liderului grupării.  În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate două arme pneumatice, 70 de mii de lei, bani proveniți din realizarea drogurilor, plante de canabis, mai multe pachețele și patru  butelii din plastic de 20 de litri cu muguri de canabis, masa totală fiind de aproximativ șapte kg.

Drogurile erau comercializate la un preț de150-200 de lei per gram. Dacă le reușea comercializarea aceștia s-ar fi ales cu un venit de circa 1,4 milioane de lei. Pe acest caz, a fost inițiată o anchetă. Dacă vina le va fi demonstrată bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.